Lees voor

Toegankelijke uitstapjes


25-03-2019

 

Voormalig vrachtschip “De Jonathan” klaar voor vakantie met gehandicapten.

 

Na acht jaar arbeid door tientallen vrijwilligers  en veel gulle giften door sponsorbijdrages uit de regio is het omgebouwde vrachtschip “De Jonathan” eindelijk klaar om te varen. Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking kunnen het Zwolse schip van de Stichting “Schipper mag ik ook eens varen” vanaf mei boeken om er een paar dagen mee op vaarvakantie te gaan.

Lees meer>

 

 

20-01-2019

 

Goed nieuws vanuit Emmen

 

De kogel is eindelijk door de kerk, voor mensen die niet zelfstandig Wildlands in Emmen kunnen bezoeken is het volgende gerealiseerd.

Lees meer>

 

 

26-10-2018

 

Kijken naar schepen op de Oude Maas

 

Na vijf jaar knokken is de dijk langs de Oude Maas in Rotterdam-Hoogvliet ook bereikbaar voor mensen met een rollator, in een rolstoel of scootmobiel. Lange tijd was de oever alleen bereikbaar via een trap en konden mensen die slecht ter been zijn, de waterkant niet bereiken om naar de schepen te kijken.

Een glooiend en verhard rolstoelpad was een lang gekoesterde wens van de bewoners van een nabijgelegen verzorgingstehuis en andere omwonende die vanwege het traplopen ook geen ommetje meer naar de over konden maken.

Een mevrouw hield zelfs een pleidooi in de gebiedscommissie van Hoogvliet en haar lange adem heeft succes. De gemeente heeft een rolstoelvriendelijk pad aangelegd waardoor mindervaliden gemakkelijk naar de waterkant kunnen komen en daar naar de schepen kunnen kijken.

Woensdagmiddag 24 oktober 2018 is het rolstoelpad officieel geopend.

 

 

 

 

Contact:

 

info@toegankelijknoordenveld.nl

 

© Toegankelijk

Noordenveld 2019