Eerste stickeruitreiking Stichting Toegankelijk Noordenveld voor iedereen

Op woensdag 3 oktober, in de Week van de Toegankelijkheid,  kwamen allerlei mensen die iets te maken hebben met toegankelijkheid voor iedereen bij elkaar in het Molenduinbad in Norg. Er waren diverse activiteiten georganiseerd door en voor mensen met een beperking.

 

Het geheel was georganiseerd door Stichting Toegankelijk Noordenveld voor iedereen. Aan het einde van het evenement ging de nieuwe website van Toegankelijk Noordenveld, door een symbolische druk op de knop door wethouder Kirsten Ipema, officieel online. Daarna liepen de aanwezige leden met haar naar de entree van het gebouw om daar onder het toeziend oog van de manager van het zwembad, Joost Veenema, de eerste nieuwe toegankelijkheidssticker van TN op te plakken. Het Molenduinbad en het Beweegcentrum verdienen namelijk die sticker, omdat het bad heel geschikt is voor mensen met een beperking.

Nyncke van Zanten, die al jarenlang gebouwen zoekt, keurt, selecteert en laat voorzien van een sticker door een bekende Noordenvelder mocht de eerste nieuwe sticker opplakken. De bedoeling van zo’n sticker is dat het betreffende gebouw aantrekkelijk en toegankelijk is bevonden voor mensen met een beperking, zoals scootmobielers, rolstoelers en mensen met een rollator. Als een gebouw goed toegankelijk is voor mensen met een beperking zal dit meer bezoekers gaan trekken. Het nodigt uit om te komen.

Wellicht dat er telkens nieuwe gebouwen, winkels, horecagelegenheden, musea enz., na eventueel een aanpassing, hiervoor in aanmerking komen. In het verleden zijn al tal van gebouwen voorzien van zo’n sticker.

Toegankelijk Noordenveld